Review INOV8 Roclite Ultra G 320



Ik heb onlangs de Inov-8 Roclite Ultra G 320 wandelschoenen getest, een product van een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Dit model, dat al sinds het tweede jaar van Inov-8 in productie is, blinkt uit in veelzijdigheid. In deze review deel ik mijn ervaringen en licht ik toe voor wie deze schoenen geschikt zijn.

De Inov-8 Roclite Ultra G 320, met een gewicht van 320 gram in maat 42, heeft een heeldrop van 8 millimeter en noppen van 6 millimeter lang. De breedte scoort een gemiddelde van 3 op een schaal van 5. De schoen beschikt over een Boomerang binnenzool, een G-Grip Graphene rubberen buitenzool en een G-Fly Graphene foam middenzool.

Bij eerste indruk valt het groen/zwarte design op, typerend voor Inov-8. De schoen is de afgelopen jaren zowel qua model als kleurencombinatie flink verbeterd. De Roclite heeft een betrouwbare zool, een opvallende G-Fly tussenzool, en een stijlvolle donkergrijze mesh afwerking. De schoenen zitten comfortabel, vooral in vergelijking met de stuggere X-Talon serie van Inov-8, bedoeld voor survivalrun en mud runs.

Ondanks dat ze iets zwaarder zijn dan andere modellen van Inov-8, bieden ze een prettig draagcomfort. Met hun heeldrop zijn ze geschikt voor een breed publiek. De duurzaamheid is een belangrijk kenmerk, vooral door het slijtvaste grafeen in de zolen en een extra sterke upper.

Wat betreft grip, presteren deze schoenen goed op trails, met een noppenlengte van 6 millimeter. Ze bieden niet de allerbeste grip, maar zijn uitstekend voor trailruns en trainingen. Voor extreme modderomstandigheden zijn andere modellen met meer grip aan te raden.

De "Ultra" in de naam duidt op extra bescherming en comfort voor lange afstanden. De buitenkant van de schoen biedt extra bescherming tegen stoten en de G-Fly Foam zorgt voor meer demping.

De Roclite Ultra G 320 is een veelzijdige schoen, geschikt voor dagelijks gebruik, wandelingen, bootcamps en traillopen. Ze bieden voldoende grip voor bijna alle ondergronden en zijn zelfs in de stad praktisch bij regenachtig weer.

De schoen is zeer comfortabel, biedt goede grip en bescherming, maar de grip op natte oppervlakken is iets minder sterk. Toch is dit een kleine tekortkoming in vergelijking met de algehele prestaties.

Samengevat is de Inov-8 Roclite Ultra G 320 een uitstekende, multifunctionele schoen, ideaal voor diverse activiteiten. Hij positioneert zich tussen de Roclite G 400 GTX en de Traifly Ultra G 300 MAX en is daarmee een waardevolle toevoeging aan de collectie. Voor evenementen als Mud Masters of Strong Viking zou ik echter kiezen voor een model met meer grip.

Bestellen doe je via Trail.NL.

Reacties